Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náboženský fanatismus a spousta krve

18. 6. 2009
Carrie je všechno jen ne obyčejná. Před šestnácti lety byla počata v hříchu, kterého se její matka snaží zbavit. Carrie je nadaná telekinetickými schopnosti, což znamená, že dokáže pohybovat různými předměty, aniž by se jich musela dotýkat. Její matka v ní díky tomu vidí ďábla- o to více se pomocí modliteb snaží monstrum z dcery vyhnat, kolikrát i za účasti násilí.
Ani ve škole to nemá Carrie lehké. Vrstevníci jí opovrhují, napadají ji jak slovně, tak i fyzicky. Poté, co Carrie poprvé dostane ve školních sprchách měsíčky, se na její hlavu snese takové salva výsměchu, že znovu objeví své skryté a upozaděné schopnosti. Zároveň s tím si velmi citlivě uvědomuje svou výlučnost, kterou způsobuje převážně matčino pojetí víry přenesené částečně i na ni. Touží se zařadit do společnosti, jež ji nenávidí.
Příležitost se jí naskýtá ve chvíli, kdy je pozvána na ples. I přes veškeré matčiny protesty se ho zúčastní. Avšak lidská nenávist nezná hranic a Carrie je opět zesměšněna před celou školou. Tentokrát ale neodchází zcela pokořená- svými schopnostmi uvede do chodu sled událostí, které stojí životy nejenom studenty, ale i další obyvatele městečka. Carriina pouť za pomstou trvá hodiny a nechává za sebou nesmazatelnou stopu.
Dějem se prolínají různá svědectví lidí, kteří zázrakem přežili. Událost je tedy nasnímána z více úhlů včetně těch vědeckých. Prolínání myšlenek postav a zprávy o katastrofě tak dotváří dech beroucí útvar, na jehož konci možná budete litovat, že to nebylo o kousek delší. I když na druhou stranu je to možná lepší- Carrie dokáže ve vašich snech strašit tak jako tak.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář