Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mor je všude

15. 7. 2010

Charles Burns se narodil 28.9.1955 ve Washingtonu. Na Černé díře pracoval deset let. Kapitoly vycházely postupně, jako soubor vyšly až roku 2005.

Možná si budete po přečtení anotace na předsádce knihy říkat, co je to za blbost. I já jsem si to myslela, avšak pouze do doby, než jsem začala číst a obrázky získaly smysl.
Děj se točí kolem několika mladých lidí, jejichž osudy jsou všelijak propletené. Láska tu možná není tou nejdůležitější věcí, stačí dobré víno a nějaké ty drogy. Tyto lidi však jedna věc spojuje – dřív nebo později se vyspí s někým, kdo je nakazí morem. Morem, jenž deformuje tělo do obludných tvarů a dělá z normálních lidí vyvrhele. A šíří se pouze mezi teenagery. Každý se se svým postižením vyrovnává jinak. Na někom není mor téměř viditelný a dotyčný vede dál normální život. Jiní se však mění k nepoznání a jsou nuceni uprchnout do hlubokého lesa...
Chris je jednou z těch, kdo se ukrývají v lese. Zůstává s Robem, který ji sice nakazil, ale ona se do něj zamilovala. Rob se však jednoho dne nevrátí a Chris se musí dál sama protloukat životem v lese, jenž není tak mírumilovný, jak se na první pohled zdálo.
Keith miluje Chris. Po čase se sbližuje s Elizou, ta ho taktéž nakazí morem. Po čase dojdou k závěru, že nejlepším řešením bude utéct z města, bude to ale řešení? Lidé kolem nich umírají. Bude jinde bezpečno?
Ve finále zjistíte, že vše je až příliš reálné. Obrázky vás budou strašit ve spaní a posléze budete nuceni připustit si, že nelitujete času stráveného s touto knihou.
Jedna věc však přetrvá napořád – budete se bát, zda váš partner není také nakažen...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář