Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máme rádi zvířata...

17. 4. 2009
ObrazekCo chvíli se dozvídáme o způsobu, jakým lidstvo vymře.
V lepším případě jak bude výrazně oslabeno.
Jenže co když odpověď na tuto problematiku leží hned vedle nás? Obranný reflex je knihou, která jednu z alternativ zániku nabízí.
 
Doktorka a rezervace v Tanzanii, stařenka z Paříže na procházce v parku, právník v Japonsku, kamarádky na dovolené v Indii.
Na první pohled zcela obyčejní lidé. Žijí normální životy, jež se však nečekaně změní. Vnímáte napětí, tichou hrůzu, plynoucí z jednotlivých slov.
Ztrácí se lodě. Pohřešují se osoby. Pomalu, ale jistě spějeme ke strašlivému poznání.
Mutace virů udělala ze všech zvířat popravčí četu a schovat se opravdu není kde. Pokud vás nerozsápe váš oblíbený domácí mazlíček, dokončí to za něj veverky, ptáčci nebo i horší věci. Tedy zvířata, samozřejmě.
 
Jak už bývá v tomto žánru obvyklé, děj běží v šíleném tempu. Autor vše líčí s věcnou úsporností, která hraničí až s lhostejností. Najdeme tu ustrašence i hrdiny, autority vedle obyčejných lidí. Všichni stojí před otázkou, co se bude dít dál.
 
Útoky zvířat se stupňují. Kdysi odvěcí nepřátelé nyní náhle spojují své síly, aby přemohli Adamovy potomky.
Co nedokáží zvířata, dokončí smrtící nemoci.
Je na čase, aby lidé přijali trest za své hříchy. Nebo se alespoň přestali příliš roztahovat a brát ostatním živočichům vzduch.
Ale přežije vůbec někdo?
 
Čekat můžete opravdu cokoliv. Nechte se zlákat a staňte se svědky vyvražďování lidí. Ačkoliv příběh chvílemi zavání americkými vzory, tentokrát bude rozuzlení zcela záviset na přírodě.
Jen varování na konec- dávejte si po přečtení pozor na to, co je fikce a co realita...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář