Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kladiva a jiné...

12. 6. 2009
V nikterak tlusté knize není těžké se orientovat- buď si hlavní hrdinky Belly všimnete nebo bude mít smůlu jako většinu svého života.
Avšak v příběhu má Bella problém s opakem. Neznámý muž ji ze svého domu pozoruje a ona se nemá v suterénním bytě kde schovat. Poté přijde první oplzlý telefon, po kterém se bývalá prostitutka cítí ještě hůř. Muž ji nadále vzdáleně terorizuje a dívka neví, jak uniknout.
            Myslíte si, že vás může ještě něco překvapit? Jen se klidně zase posaďte, protože odpověď zní ano.
            Náhle se Bella ocitá v pokoji vykladače budoucnosti. Dostane jasné instrukce. Oběť nebo vrah. Od této chvíle se příběh zcela obrátí. Z Belly, jejíž nedokonalost tvoří téměř celou kostru počátku (opakováno prakticky v každém řádku), se stává vraždící monstrum.
            Ze všeho čiší její agresivita. Autorka se zřejmě vyžívá v dramatickém, krví prosyceném a hlavně ujetém popisu scén. Ani Bellininu se nevyhýbá využití tak zvrácených představ, až si člověk říká, že už to není možné. Jenže ono je.
            Prokousat se několika “vraždičkami“ problém není. Čím více přečtete, tím více normálnější si budete připadat. Ale nesnažte se přijít na to, zda má Bellino vraždění nevinných nějaký dostatečně podložitelný důvod. Tedy pokud za něj nepovažujete sex.
            Konec vám taky mohu prozradit- v podstatě se žádný totiž nekoná. Kniha Hříšný víkend se tedy stává vychváleným titulem, u kterého nebudete vědět, zda jste ho po dějové stránce na sto procent pochopili. Pokud však máte sebedestruktivní sklony a toužíte se s někým podobným srovnávat, nic vám v četbě nebrání. Jen poté, prosím, neberte do rukou zbraně.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář