Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jedna chyba

2. 6. 2009
ObrazekV lese je ticho. Klid. Na chvíle strávené tam člověk vzpomíná s nostalgickým úsměvem. Pohřbil svůj stres, dal zapomenout myšlenkám. A pokud měl štěstí, vyvázl bez újmy.
 
Devítiletá Trisha má právě opačný problém- ztratila se. Odskočila si a rozhodla se, že rodině nadběhne. Stezku už ale znovu nenašla. Zůstala sama uprostřed lesů, které nemají konec, s dvěma lahvemi vody, toastem, brambůrky, sušenkami a walkmanem.
 
Hodiny běží, zranění přibývá, jídlo se obrátí v prach a pomoc stále v nedohledu. Z prvních nocí v nepřístupných lesech běhá mráz po zádech. Aby Trisha nepřišla o kontakt se světem, poslouchá pravidelné přenosy baseballových zápasů, kde hraje její oblíbenec Tom Gordon. Podle zpráv tuší, že ji hledají, avšak úplně na jiných místech.
 
Bloudíte společně s Trishou,  prožijete bolest s každého bodnutí komára nebo každého jejího pádu. Společně s ní budete chtít zjistit, co v noci chodí kolem narychlo sestavených postelí. Budete padat vysílením a nevolností. Plazit se bahnem a čekat na zázrak. Lesy vás ze svého zajetí nepustí.
 
Nikterak dlouhý příběh dokáže zaujmout svou otevřeností a citem pro detail. I přestože děj není přílišně akční (cit pro tajemno je ovšem zachován), je natolik reálný, aby vás i vaši fantazii dokázal spolknout.
 
Doporučeno nebojsům, vyznavačům tajemně plížícího se strachu i těm, co se už v lese někdy ztratili,...
A těm, co věčně doufají ve šťastné konce.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář